Halvbra ridpass.

Nu har jag precis kommit hem från stallet. Ridpasset gick väldigt bra i början men mot slutet så började han krångla och testa. Men imorgon, då jävlar! Då ska han minsann inte få en endaste chans att testa. Får se hur jag lyckas med det ;)


Förlåt Förlåt Förlåt


Förlåt för så otroligt dålig uppdatering. Men jag känner att bloggarna inte är något som jag prioriterar särskilt högt. Just nu fokuserar jag på skolan och ridningen.
Men jag kan berätta lite vad jag har gjort sedan sist jag bloggade.
I lördags åkte jag och mamma ut till Västerås Ridgymnaium och lyssnade lite när rektorn och en av lärarna berättade lite om skolan och hur de jobbar där osv. Efter det så gick jag direkt till stallet (Carras står på samma gård som gymnasiet). Ridskolan hade en show i stora ridhuset så jag fick rida i det lilla. Det gick bra, han testade lite grann, men annars gick det bra.

Igår red jag igen. Det gick hur bra som helst! Jag fick honom att gå riktigt fint mot slutet. Han testade inte någonting alls, men han ville inte riktigt gå ute på spåret på en långsida i höger varv. Det kan ha varit för att dörren till läktaren var öppen. Det blev också en liten spark bakut i galoppen.

Idag efter skolan ska jag åka ut till stallet igen och rida. 
Imorgon ska jag vara ute i stallet hela dagen. Jag ska nämligen både rida och jobba som funktionär på tävlingarna på Hamre! Ska bli jätte kul :)

Super pass!

Sitter på bussen hem från stallet och det gick så jäkla bra! Nu vet jag precis vad jag ska göra så att han inte ens fr en chans att börja krångla. Jag fick också jätte mycket beröm av Malin. Så nu känns det super bra!


..

 
Hejhej. I söndags när jag red så gick det inte alls särskilt bra. Han i stort sätt vägrade gå i vänster varv, så idag efter skolan så åker jag direkt till stallet och så ska Malin vara med så hon kan ge mig tips på plats på vad jag ska göra när han håller på så.

Nemo 10/5.


Torsdags.



Oj! Nu såg jag att det var väldigt länge sedan jag bloggade här.
I torsdags åkte jag ut till stallet och en gammal kompis följde med! Jag har inte träffat henne på ungefär tre år så det var jätte kul att få träffa henne igen! 
Ridpasset. Det blev inte något särskilt långt ridpass. Carras testade ganska mycket. Som jag berättat tidigare så testar han genom att backa, vilket han gjorde då, men han testade även genom att gå rakt framåt istället för att svänga när jag ville det. Men jag lyckade få honom att göra hon jag ville och det gick bra i helheten. 

Pratade lite med Malin idag och jag ska ut i stallet igen imorgon och vi ska även ordna en tid så jag kan rida när hon är med så jag får tips på plats. Blir lite lättare så än via sms :)

Stjärna!

Maiga, Carras och P2 i hagen. 

Slutade som sagt tidigare idag så jag åkte ner på stan och åt lunch med mamma och sedna åkte jag direkt till stallet. Det gick verkligen super bra idag! Han testade litegrann, då ryggade han som han gjorde i lördags, men han gjorde det inte alls lika mycket som då, dessutom visste jag nu hur jag skulle göra när han började krångla. Så jag är jätte nöjd! Jag är så otroligt glad att jag har börjat rida på Carras! Han är en riktig stjärna ;)

Stallet snart.



Idag blir det en kort dag. Vi har utvärdering att göra nu på morgonen, sedan ska vi kolla igenom allt och se om vi har gjort alla uppgifter som vi ska ha gjort, och om vi är klara med allt så får vi gå hem. Då drar jag direkt till stallet. Skönt att inte behöva stressa för att hinna med någon buss. Nu kan jag göra allt i lugn och ro. Mys.

Distansritt.

Ser ni prickarna? haha...

Idag är det distansritt med start och mål i Munga, så det är massa hästar som rider förbi där vi bor, fast på andra sidan en åker. Så idag har jag sprungit runt som en idiot mellan alla fönster, skrikande och försökt ta kort på alla hästarna. Haha. "Där är en häst! ÅH! DÄR ÄR TRE TILL!! AAAH!! *tar 50 bilder där hästarna bara ser ut som prickar* OMG fler hästar! Och de galopperar!!"

Påminner om ett litet barn som brukar leka med Barbies och My Little Ponys...

Matilda & Carras 1/5-13

 


Här är videon från när jag red i onsdags. 

Kolla hur stor Malin som står på backen är och hur stor Carras är så ser ni hur hög han faktiskt är. När jag sitter på honom så ser har inte så stor ut eftersom jag är så lång.
Jag har också, som ni kanske ser, för långa stigläder, som ska längas nästa gång!

Dagens pass.

Carras ♥

Åkte ut till stallet idag och red ett pass i ridhuset. Det gick ganska bra, fast han testade välidgt mycket, genom att rygga och vägra gå framåt. Ju mer jag försökte driva framåt, desto mer backade han. Förutom det så gick allt jätte bra. Hans testande distraherade dock hela passet. Red inte så länge och jag skrittade mest, då jag inte lyckades böja honom ordentligt i traven plus att han krånglade så mycket. Tänkte ta in honom i stallet och ta av alla grejer och gå en sväng med honom, men jag släppte ut honom direkt istället och fixade allt i stallet. 
Åker tillbaka på måndag och på torsdag. Ska se till att ta mer bilder då! 
 

Vad Gör Man När Allting Kommer Ikapp?

(postade det här inlägget på min andra blogg också)

Mår inte alls bra just nu. Vill bara lägga mig ner och gråta. Sjunka ner under jorden och bara försvinna. Allt är bara så fel. Fel fel fel! Jag orkar inte med någonting just nu. Alla tankar bara snurrar och känslorna svämmar över. Saker som inte verkade vara någon big deal igår, gör idag att jag mår skit. Allt kommer ikapp och jag börjar inse saker som jag inte insåg innan. Jag har blivit tvungen att acceptera saker som jag vägrat acceptera innan. Sanningen.

Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Vill inte behöva hantera problemen eller något annat för den delen. Jag vill bara bo i min säng och bara lämna den för djuren och sedan krypa ner igen och glömma allt. Jag vill ligga här tills allt är borta. Tills inget finns kvar. Tills allting är bra igen. Där jag mår bra. 

Just nu orkar jag inte någonting. Jag orkar inte. Jag orkar inte. Jag orkar inte.
Det är så mycket känslor och allt kommer på en och samma gång. Hat. Saknad. Sorg. Beskivelse. Ilska. Svek. Och det här var bara en liten del av allt jag känner inom mig. Har ingen ork överhuvudtaget till någonting, utom djuren. 

Behövde få skriva av mig lite.
Det kommer bli mindre uppdatering ett tag framöver och jag hoppas ni förstår.
Nu, ett tag, ska jag ägna mig åt det jag älskar och som får mig att må bra. Djuren.  
Ta hand om er. ♥


Ramlar av Carras.

Nu har jag lagt över videorna till datorn, så här har ni videon när jag hoppar med Carras och sedan ramlar av i slutet. Ska klippa ihop de andra videorna sedan så ska jag lägga in de också så fort de är klara.

Avramling nr 1.

Dagens pass gick super bra! körde mycket olika små övningar så att han fick jobba och tänka ordentligt. Innan jag skrittade av honom så skulle jag hoppa några väldigt låga hinder. Hoppade först tre gånger på ett hinder i det ena varvet och det gick super bra. Sedan bytte jag varv och skulle hoppa ett annat hinder. Hoppet gick bra men några meter efter hindret gick det däremot inte lika bra. Jag red så att vi liksom skulle byta varv efter hindret, och så får jag för mig att vi ska rida det andra varvet. Så det slutade med att Carras galopperade rakt mot väggen och fick typ kasta sig åt ena hållet och det gjorde att jag hängde på sidan av honom och det ända som höll mig kvar på honom var att jag höll i väggen. Medan jag hängde där och gjorde allt jag kunde för att kravla mig upp på ryggen på honom igen, så stod Malin och skrek "Sitt kvar! Sitt kvar! Sitt kvar!". Men att jag höll i väggen och lutade mig så mycket gjorde ju såklart att han flyttad på sig, från väggen, vilket resluterade i att jag låg på backen. Haha. 
Ramla av en häst på över 170cm. Check!


Att ramla av är inget som jag är särskilt rädd att göra, men just när Carras är så extremt stor så blir man ju lite skraj av tanken. Men det gick ju bra i alla fall. Slog i höften lite i backen, men det gjorde inte alls ont efteråt.

Både mamma och Amanda filmade när jag red, så jag har några videos, men jag har inte lyckats få över de till datorn än. Ska se till att fixa det imorgon så ska ni få se när jag både rider och ramlar av. :)

Första Maj.

Akira och Yasmine. 

Senare idag ska jag som sagt ut till stallet. Ska rida ett pass för Carras ägare Malin. Vi ska köra ett lite hårdare pass än förra gången då det bara blev skritt, trav och galopp. Hon pratade om att köra lite bommar idag, så det ska bli kul. Jag ska vara där vid fyra.

RSS 2.0